20 februari 2023

Atenzia på YouTube via Cora Music

Skivbolaget Atenzia Records inleder ett samarbete med Cora Music och gör nu sin musik tillgänglig att användas på YouTube. Nu kan YouTubers musiklägga sina videos med dansband som Black Jack, Casanovas och Donnez.

Atenzia Records är ett oberoende skivbolag som riktar in sig främst mot dansband, men deras repertoar innehåller också country, folkmusik och rockabilly. Tillsammans med Cora Music blir deras musik nu tillgänglig att användas lagligt i video på YouTube. Idag ligger 1 000 låtar live i tjänsten och fler läggs till löpande.

-Vi är störst i Sverige när det kommer till dansband och vi tror att vår musik kommer bli ett utmärkt komplement till Cora Musics musikbibliotek. Vi har en stor katalog på 5 000 låtar och vi utvecklar den hela tiden. Vår ambition är att all vår musik ska finnas tillgänglig i tjänsten, säger Pär Winberg, produktchef och A&R hos Atenzia Records.

-Våra band, artister och de labels som vi distribuerar tycker att det är en självklarhet att erbjuda sin musik till YouTubers via Cora Music. Uppslutningen är kanon och det är roligt att alla är så positiva till att deras låtar används på detta sätt. Dansband finns i svenskarnas DNA, och det är faktiskt fler som går ut och dansar än som kollar på fotboll, fortsätter Winberg.

-Vi är jätteglada att kunna påbörja ett samarbete med Atenzia Records, och således en betydande del av Sveriges aktiva och folkkära dansband. Pär var en de första jag kontaktade när vi påbörjade arbetet med Cora Music, och det är så kul att äntligen kunna inkludera deras fina katalog i vår musikrepertoar. Vi strävar hela tiden efter en bred fördelning av genres, och det kan man lugnt säga att det här tillskottet bidrar till, säger David Gunnarsson, Label Coordinator på Cora Music.

För att använda Atenzia Records musik på YouTube behöver man skapa ett konto och starta en prenumeration hos coramusic.com.  För 249 kronor i månaden får prenumeranter full tillgång till Cora Musics bibliotek med tiotusentals låtar och ljudeffekter.

Lars Nylin