14 februari 2023

Amanda Jerlov till Today Is Vintage 

Today Is Vintage har kontrakterat den svenska popartisten Amanda Jerlov. Den första gemensamma releasen blir singeln “I Wish Someone Would Cheat On Me”, som kommer i mars.

— Amandas musik talar för sig själv – en otroligt sällsynt egenskap nuförtiden. Inte nog med det är hon även en solklar stjärna. Vi är synkade på flera plan och jag har väldigt höga förhoppningar för Göteborgskan som är Amanda Jerlov, säger Rebin ’Rebstar’ Shah, VD på Today Is Vintage i ett pressmeddelande.

— Jag är peppad på att jobba tillsammans med världens bäst gäng på TIV! Är så glad och tacksam över att ha hittat ett samarbete där vi delar samma vision och mål för min musik. Ska bli så spännande att se vad för otroliga saker vi kan hitta på tillsammans! säger Amanda Jerlov.

Hon beskriver sig själv som ”den mest omystiska personer på planeten” och säger om sin musik:

— Man behöver aldrig gissa vad mina låtar handlar om, ingen mening med att komplicera saker tänker jag. Jag skriver om mina, enligt mig, stora problem, som i själva verket oftast inte är några problem alls. Jag är otroligt bra på att oroa mig för saker, så mitt sätt att hantera det är genom att ha lite självdistans och kunna driva med mig själv, både i livet och i musiken. Hur mycket jag än skulle försöka skulle jag nog aldrig kunna bli en svår och komplicerad artist. Så det är väl lika bra att jag är den totala motsatsen.

I Wish Someone Would Cheat On Me är ute den 3/3.

Christel Valsinger