10 februari 2023

Monitor – ny kanal för livemusik

Monitor är en ny kanal för livemusik inspirerad av allt från Tiny Desk till Jools Holland. Bakom plattformen står bl a Playground och Startracks. 

Monitor lanserades 7/2 och summeras i ett pressmeddelande:

”Med liveframträdanden inspelade rakt upp-och-ner i de bästa av studiomiljöer får artister presentera nytt material eller material som sällan spelas live. Här handlar det inte om att återupprepa det som är mest framgångsrikt just nu, utan fokus ligger på det intressanta, det kommande och det som verkligen berör.”

Inspiration till konceptet kommer enligt pressmeddelandet från aktörer som Tiny Desk, COLORS, Jools Holland och andra internationella giganter.

Varannan vecka presenteras en ny artist på Monitors YouTube-kanal – med en video på tisdagen och en på torsdagen.

Första rundan sessions, som spelades in i Studio Rymden i Stockholm, publiceras regelbundet under våren med artister som Kristofer Greczula, Johan Airijoki, Hemliga Klubben, Nicky William, Diane Emerita, Vilma Flood och Julia Logan. Premiäravsnitten som rullas ut med start vecka 6 och den 7/2 samt 9/2 centreras kring en färsk hyllningsskiva till Olle Adolphson, där Lisa Howard med Peter Morén och Rasmus Lindelöw, samt Elias, tillsammans med Teodor Wolgers, framför sina respektive bidrag från den samlingen.

Playground Music Scandinavia tillsammans med Startracks är en drivande del av initiativet som utgår från en bred palett av oberoende aktörer.

Förhandsvisning på de två första avsnitten finns här:

https://www.youtube.com/watch?v=Np_dIv5n7zk&list=PLXNetCX0WN30pH09w1JQoeh9HL8RvYqZd&index

Följ kanalen på YouTube här:
https://www.youtube.com/@MonitorNordic

Lars Nylin

Bilden Lisa Howard