7 februari 2023

Svenska låtskrivare på Billboard-etta

Den sydkoreanska gruppen Tomorrow X Together går den här veckan för första gången upp i topp på Billboards albumlista. På albumet finns låtar skrivna av svenska Moa ”Cazzi Opeia” Carlebecker, Ollipop och Ellen Berg.

Albumet The Name Chapter: Temptation, med Tomorrow X Together [Big Hit Music] går rakt in på förstaplatsen på Billboard 200 albums och petar med det ner SZA:s SOS, som varit etta i sju veckor. Förstaplatsen är främst resultatet av försäljning av CD-skivor, skriver Billboard.com.

Albumet innehåller fem låtar, varav två har svenska låtskrivare. På Sugar Rush Ride är Ollipop [The Kennel] och Moa ”Cazzi Opeia” Carlebecker [Ekko Music Rights] krediterade bland låtskrivarna och på Farewell Neverland, återfinns  Moa ”Cazzi Opeia” Carlebecker och Ellen Berg [Ekko Music Rights].

Christel Valsinger