31 januari 2023

Mvh Live sätter ljuset på unga svenska textförfattare

Konsert-konceptet ”Mvh Live” föddes ur en vilja att uppmärksamma unga svenska textförfattare. Initiativtagare är artisten och textförfattaren Mattis.

Fyra artister uppträder under Mvh Live, som äger rum den 31 mars på scenen Buben på Konserthuset Malmö Live. Artisterna skiljer sig åt musikaliskt men förenas av en stark förankring i textförfattandet. De medverkande är förutom Mattis, Inomi, Venus Anon och Nathalie.

Alla artister uppträder tillsammans med husband och under kvällen spelar Amira Brown skivor.

Kvällen arrangeras av Mvh Inspelningar och Malmö Live med stöd av Kulturrådet och Aloaded. Förhoppningen är att ”Mvh Live” ska bli ett återkommande inslag på den svenska musikscenen, kanske i andra städer eller som en årlig konsert med fokus på unga svenska textförfattare.

Christel Valsinger