31 januari 2023

Häng med Mello dygnet runt

Den som inte kan få nog av Melodifestivalen kan i år glädjas över ett utökat utbud av av Mellorelaterat innehåll på ännu flera plattformar, Livespelningar och inspelat material varvas på bl a SVT Play, Youtube, TikTok, Twitter, Instagram, Discord och i Melodifestivalens egen app.

– Engagemanget kring Melodifestivalen är enormt stort, särskilt under turnéveckorna. Vår ambition är att göra så mycket vi kan för alla som vill leva med Melodifestivalen typ dygnet runt. Varje dag ska det finnas nytt och spännande material för alla, säger Anders Wistbacka, Melodifestivalens projektledare, i ett pressmeddelande.

Slow-tv-programmet Den stora scenriggningen pågår sedan i måndags under helgen startade ”Somna med Mello” på SVT Play. Nya program är Mellobyrån, Mello Backstage, Emil kollar på Mello, med youtubern Emil Hansius och längre fram väntar smyglyssning och smygtittning på bidragen.

Schlagerdrottningen Linda Bengtzing programleder livesända Förfest! och Efterfest! direkt från arenorna.

– Vi djupdyker i fakta kring kvällens tävling, och vi ska göra det otroligt peppigt, festligt och spännande. Jag själv kommer att vara väldigt ivrig, som en häst i en startfålla. Det här är större än att tävla i Mello, säger Linda Bengtzing.

Christel Valsinger 

Bilden: Kaeli Abdi, Sussie Eriksson och Torbjörn Averås Skorup ingår i Mellobyråns panel, ledd av Linda Bengtzing.

Foto: Janne Danielsson, SVT