17 januari 2023

Madonna till Sverige i höst

Madonna tar med sig fyra decennier av jättehits och åker ut på turnén ”Madonna: The Celebration Tour”. Den 28 oktober kommer hon till  Tele2 Arena i Stockholm.

Turnén produceras av Live Nation och kommer att besöka 35 städer med start i Vancouver den 15 juli. Under hösten når turnén Europa där Madonna kommer att uppträda i 11 städer, bl a London, Barcelona, Paris och Stockholm. Avslutningen äger rum i Amsterdam den 1 december på Ziggo Dome. Bob the Drag Queen a.k.a Caldwell Tidicue kommer att medverka som ”special guest” på samtliga datum.

Turnén tillkännagavs i en video som parafraserar en scen i Madonnafilmen Truth or Dare, där hon och hennes crew sitter runt ett bord och leker ”Sanning eller konsekvens”. Denna gång är gästerna Diplo, Judd Apatow, Jack Black, Lil Wayne, Bob The Drag Queen, Kate Berlant, Larry Owens, Meg Stalter, Eric Andre och Amy Schumer. Videon kulminerar med att Schumer ”utmanar” Madonna att göra en turné med sina största hits.

Biljetterna släpps på fredag den 20 januari kl 10.

Christel Valsinger