9 januari 2023

Sverigetopplistan: EPA-dunk regerar

På första listan för året tar EPA-dunk helt över efter jullåtarna. I topp Rasmus Gozzi & Fröken Snusk med Rid mig som en dalahäst [Gozzi Records]. På albumlistan får ett annat sentida listfenomen, barnmusik, en etta i Humlan Djojj och Somna med Humlan Djojj [Sony/Sony]. 

Det är efter 18 veckor på listan som Uppsalas egen Rasmus Gozzi får sin etta, tidigare har den som bäst legat tvåa. Gozzi & Fröken Snusk klättrar från plats 8.

Andra spår i topp tar däremot rejäla kliv efter att jullåtarna helt försvunnit och listan fått ett nygammalt utseende.

Nummer 2 är tidigare ettan David Guetta & Bebe Rexha i I’m Good (Blue) [Warner/Warner], upp från 46. Även nummer 3 har legat etta, Falugänget Bolaget med Kan inte gå [Bolaget/Dalapop]. För att fullfölja EPA-dunktriumfen har Hooja sedan både plats 3 (upp från 33) med Banan Melon Kiwi Citron [Roxy/Playground] och plats 9 med nya Dit älven går. Sammanlagt har norrbottningarna sex låtar på topp 100.

Humlan Djojj är ett barnkoncept iscensatt av Staffan Götestam 2019. För låtarna står Josefine Götestam och Adam Portnoff.

Alla fakta om listorna på https://www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin