13 december 2022

Musikhjälpen 22 igång

Nu har årets upplaga av Musikhjälpen dragit igång. Platsen är Kungstorget i Göteborg. Extra fokus är enligt arrangören Svereiges Radio denna gång på hela Sveriges engagemang

Strax efter kl. 20 på måndagskvällen gick programledarna Klas Eriksson, Tina Mehrafzoon och Oscar Zia in i Musikhjälpens glasbur på Kungstorget i Göteborg. Under 144 timmar ska de skapa engagemang för årets tema ”För en tryggare barndom på flykt från krig”. I år har Musikhjälpen extra fokus på att hela Sveriges engagemang ska synas och höras under veckan – i och utanför buren.

Under Musikhjälpenveckan fylls ”Kärlekens torg” med engagerade människor som både följer sändningen och har olika typer av aktiviteter för att samla in pengar. Och runt om i landet startas små och stora engagemang till förmån för Musikhjälpen. I år blir det möjligt för alla att live-sända sina engagemang via Duo-appen och på så vis delta i sändningen.

– Vi vet att det ger ringar på vattnet. Ju mer engagemang vi uppmärksammar, desto fler engagemang inspirerar vi till. Det kommer också pågå aktiviteter i buren i princip konstant – på ett annat sätt än vad vi sett de senaste åren, säger Lina Asp, som är Musikhjälpens huvudproducent.

De vanligaste sätten att engagera sig i Musikhjälpen:

Önska låtar i Duo-appen

Delta i en tävling

Starta eller delta i en auktion

Starta eller bidra till en bössa

Egna aktiviteter för att samla in pengar

http://musikhjälpen.se finns all information och länkar till de olika sätten att samla in pengar. Där finns även schemat med alla artister och gäster under veckan.

Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 och SVT Play. Stora delar sänds också i SVT2 och SVT24.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen.

Lars Nylin