11 december 2022

Sverigetopplistan: mer jul

Jullåtarna befäster sin dominans med Mariah Carey i All I Want For Christmas Is You [Columbia/Sony] kvar i topp och nu även i form av en juletta på albumlistan, Arvingarna med Klart det ska bli jul [Columbia/Sony]

Wham! fortsätter vara utmanaren nummer ett om jullåtstronen med Last Christmas [Epic/Sony] som tvåa. Triad säkrar positionen som populäraste svenska jullåt när Tänd ett ljus [Warner/Warner] går upp från 11 till 4.

Men det finns även frontlinelåtar i topp. Rasmus Gozzi & Fröken Snusk ligger kvar som 3 Rid mig som en Dalahäst [Gozzi] och sommarettan Kan inte gå med Bolaget [Bolaget/Dalapop] klättrar åter, nu från 9 till 6.

Högst placerade nyhet är trion Metro Boomin’, The Weeknd och 21 Savage med Creepin’ [Republic/Universal] som 39. Teamet går också in som 2 på stora albumlistan med Heroes & Villains. 

Svenska Les Big Byrd toppar vinyllistan med nya Eternal Light Brigade [Chimp Limbs/Border].

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin