29 november 2022

Kägelbanan i Stockholm blir åter konsertlokal

Den klassiska konsertlokalen Kägelbanan under Mosebacketerrassen vid Södra Teatern i Stockholm har varit stängd för musikevenemang i tre år, men öppnar nu åter. Ny operatör är Stockholm Live.

Artister som och band som Coldplay, Ice Cube, The Libertines, First Aid Kit och  Killers, har alla spelat på Kägelbanan. Nu ska scenen ånyo användas för konserter och evenemang, under drift av Stockholm Live som sedan tidigare driver även Södra Teatern och Mosebacketerrassen.

”Kägelbanan är en otroligt viktig scen för Stockholm med all sin historik och stora artister som passerat förbi. Med sin kapacitet om nära 1000 åskådare så passar den perfekt i vad som efterfrågas av våra arrangörer, och med sitt läge och atmosfär så kommer det bli en viktig pjäs i Stockholms kulturscen framåt”, säger Andreas Sand, VD Stockholm Live.

Innan Kägelbanans öppnande så kommer det ske viss renovering vilket även inkluderar ett nytt och för lokalen anpassat ljus- och ljudsystem. Lokalen kommer dock inte att användas till nattklubbsverksamhet som tidigare.

Christel Valsinger