15 november 2022

Dubbel platina till Benson Boone

När den amerikanska artisten Benson Boone gästade Idol i Tv4 i helgen fick han besök av sitt team på Warner Music, som kunde överraska med två platinautmärkelser. 

Den 20-åriga multitalangen Benson Boone tackade nej till en plats i American Idol för att fundera igenom sin framtid som artist och låtskrivare. Det visade sig vara ett klokt drag och Sverige är ett av de länder som har varit allra mest framgångsrikt i att lyfta Benson till fantastiska höjder.

Singlarna In The Stars och Ghost Town peakade båda på #7 på Spotify Top 50. Benson har besökt Sverige vid ett flertal tillfällen, så också i helgen som gick då han gästade Idol och framförde nya singeln Before You samt In The Stars. Samtidigt fick han besök av teamet från Warner Music som överraskade med platina-utmärkelse för både In The Stars och Ghost Town.

Från vänster:
Katia Mosally (Head of International Sweden), Caroline Söderlund (Partner Relations Manager), Karoliina Kanerva (Head of International Nordic), Benson Boone, Elin Bellander (Junior Promotion Manager), Jenny Plamquist (Head of Partner Relations & Music Strategy), Jeff Burns (manager Bensom Boone).

Christel Valsinger