7 november 2022

Musse & Helium skriver skivkontrakt

Karaktärerna från fantasyromanerna Musse & Helium har gjort succé i Norden. Nu har karaktärerna dessutom skrivit kontrakt med Warner Music.

Det finns mer än tio böcker om Musse & Helium, böcker som nu sålt i 2,7 miljoner exemplar. Böckerna med tillhörande pedagogiskt material har fått stor spridning i både förskola och skola. Nu startar Musse & Helium ett helt nytt kapitel och blir artister på riktigt. I samband med detta har karaktärerna skrivit skivkontrakt med Warner Music Sweden.

-Musse & Helium har länge drömt att bli popstjärnor, så därför känns detta extra kul. Att de är duktiga underhållare har jag vetat länge, men de briljerar även i studion. Låtarna är poppiga och håller hög kvalitet. Musse & Helium ser fram emot att få underhålla hela familjen, säger Camilla Brinck, författare till Musse & Helium.

Musse & Helium kommer att släppa låtar från och med hösten 2022 och under nästa år släpps deras första album. Inspirationen till låtarna är hämtade från stora svenska klassiker, både originallåtar och barnlåtar – i helt nya tappningar.

-Vi är så glada att kunna välkomna Musse & Helium till Warner-familjen. Karaktärerna är otroligt omtyckta bland barn och vi tror verkligen att musiken kan sprida samma glädje och kunskap som böckerna har gjort. Vi ser verkligen fram emot samarbetet och all fantastisk musik som kommer att släppas, fortsätter Robert Skowronski, A&R Director på Giant/Warner Music Sweden.

Musse & Heliums första singel är en jullåt och släpptes den fjärde november.

Lars Nylin