7 november 2022

Dotter startar Mookie Mama Records

Johanna ‘Dotter’ Jansson startar nu sitt eget skivbolag Mookie Mama Records. Första släppet är den nya singeln Lättdistraherad den 11 november.

-Tiden är redo för mig att stå på egna ben. Jag har ju alltid varit den drivande kraften i min musik och hur jag vill ha det, så det är egentligen ingen större skillnad på så vis. Däremot är det en skillnad kring beslutsfattande och det är en underbar känsla att ha full kontroll! Men ensam är jag inte. Jag har ett team som hjälper mig att få ut min musik, och såklart mina fantastiska fans som jag älskar att kommunicera med både på sociala medier och live”, säger Dotter i ett pressmeddelande.

Benjamin Nilsson, som sedan 2018 driver bolaget Creative By Love, kommer att sköta radio-promotion och bistå som A&R i projektet. I teamet ingår även bokningsbolaget CMG som har hand om livebokningar och turné. Dotter var under sommaren ute på en Sverigeturné med stopp på bland annat Liseberg, Törebodafestivalen, Uddevallakalaset och Karl Oskar-dagarna i Växjö. Planeringen inför nästa år är i full gång, där det lutar mot en headline-turné under våren som följs upp av ännu en sommarturné 2023.

Den nya singeln Lättdistraherad är skriven av Johanna Jansson själv tillsammans med Dino Medanhodzic. Låten följer upp ett par tidigare svenska singlar som Dotter släppt ifrån sig under året. Hon har även släppt ett par features där den senaste var All On Me med Faustix och Mangoo (LIT Records) som efter knappt en månad har spelats över 230 000 gånger på Spotify. Fler internationella samarbeten är planerade att släppas året ut och in på 2023.

Dotter debuterade 2014 med låten My Flower och kontrakterades då direkt till Warner Music. Sedan dess har vi bland annat sett och hört henne i Melodifestivalen, Allsång på Skansen, TV4 Nyhetsmorgon och Lotta på Liseberg. Dotter har toppat Sverigetopplistan och tog sig dessutom in på plats 49 på Spotifys världshitslista med låten Bulletproof (2020). Dotter har mer än 360.000 månatliga lyssnare på Spotify.

Lars Nylin