1 november 2022

4 SNABBA: Johan och Lenny på Kultivation

Den 16 november firar Kultivation åtta år, och bjuder in branschen till kalas på Pustervik i Göteborg. MI ställde fyra snabba till grundarna Johan och Lenny.

Kultivation är ett bokningsbolag, managementbolag och konsultföretag som utgår från Dalsand, Östergötland och Georgien. Målet med verksamheten är att jobba småskaligt, jämställt och nära artisterna.

Vilka är ni?

Johan: – Nångång kring år 2014, när jag i flera år varit bandkoordinator i egna musikkonstellationer och även arrangerat konserter och småfestivaler, såddes fröet till Kultivation. Jag fick en idé om att starta något som skulle skapa förutsättningar för band och artister att växa på ett bra sätt. Eftersom jag är östgötsk bondson och uppvuxen på en ekologisk mjölkgård så kändes namnet Kultivation passande. Det kommer från orden kultivator (redskap för att bearbeta jorden) och kultivera (uppodla, förädla). Verksamheten började som ett renodlat bokningsbolag och har sen dess fått utvecklas organiskt.

Lenny: – Jag är ursprungligen från Helsingborg, men har rört mig uppåt längs västkusten genom åren och har nu landat på Kroppefjäll i Dalsland. Jag kom i kontakt med Johan när jag pluggade Music Business Developer-utbildningen (DMG Education), och vi började så smått jobba ihop under 2019. Jag är även Eventkoordinator och certifierad Normingenjör. Innan jag började jobba med Johan har jag bland annat haft olika roller i otaliga events, drivit musikrelaterade projekt i studieförbundsvärlden och jobbat med PR & kommunikation för blodgivning.

Vad gör Kultivation?

– Kultivation är ett småskaligt bolag med fokus på det som är personligt och nära, men samtidigt med en internationell blick. Just nu är vi baserade i Dalsland, Östergötland och delvis Georgien.

– Vad som ryms inom bokningsagenturen och managementet är det klassiska. Inom konsultdelen gör vi lite olika saker, till exempel ger webbinarer och föreläsningar. Vi har också uppdrag inom olika musik/kulturrelaterade projekt, både punktinsatser och i längre perioder. Vi har jobbat med t ex Gefle Metal Festival, Popkorn Nordic Skåne/Själland och Sommarpaviljongen Helsingborg.

– Vi jobbar aktivt med jämställdhet på olika vis. Exempelvis har vi skrivit under en avsiktsförklaring inom musikbranschprojektet Keychange och strävar efter att alltid ha en jämställd roster. Vår vision är hållbara artistkarriärer i en jämlik musikbransch.

Vilka artister jobbar ni med?

– Inom bokningen jobbar vi med ett tiotal fenomenala artister och band: Baskery, Among Lynx, Nanna Carling, Bror Gunnar Jansson, Kristina Issa, Sallyswag, Swing Tarturo, Children of the Sün, The Kokomo Kings, Det blev handgemäng och Sign of the Judgement. Det är allt ifrån blues, americana och jazz till pop och 70talsdoftande rock. För Bror Gunnar Jansson är vi också management.

Ni bjuder in branschen till lite kalas på Pustervik i Göteborg den 16 november, vad kan vi förvänta oss?

– Ja precis! Länk till inbjudan med info och anmälningslänk finns längst ner. Det blir Kultivation-kalas med gott häng och livemusik. Helt enkelt en trivsam kväll!

Välkommen: https://drive.google.com/file/d/1WLGzi1Rj5UzDvulr9rYNe_IxO2b4BQf3/view?usp=sharing

Daniel Johansson
daniel@musikindustrin.se