25 oktober 2022

Pernilla Wahlgren ny programledare för Allsång på Skansen

Det blir Pernilla Wahlgren som tar över programledarrollen för Allsång på Skansen efter Sanna Nielsen. Wahlgren blir därmed den sjunde programledaren sedan starten i SVT 1979.

-Jag känner mig både hedrad och otroligt glad för att ha blivit erbjuden att programleda Allsång på Skansen – ett av de kanske mest ikoniska program vi har i Sverige. Det som är så fint med programmet är hur det samlar generationer i hela vårt avlånga land. Jag ser fram emot att få tillbringa en del av sommaren på Skansen och att få vara med och ge både sång, humor och glädje till alla som tittar, säger Pernilla Wahlgren som gör entré på Allsångscenen första tisdagen efter midsommar 2023.

Till Aftonbladet säger hon om sin roll:

– Jag kommer inte hålla på och ställa några krav, mer än att jag vill vara med i redaktionen och kunna vara med och påverka innehållet. Men jag kommer inte ha krav på gästerna, det litar jag fullt på att de har koll på.

Publiken har bland mycket annat kunnat se Pernilla Wahlgren som artist och programledare i Melodifestivalen, i mängder av teater- och musikaluppsättningar och i egna scenshower. Sedan 2016 har tv-tittarna kunnat följa hennes egen tv-serie Wahlgrens värld som är inne på sin 14:e säsong. Samtidigt gör hon just nu succé i humorprogrammet Komiker utan gränser på SVT.

Valet av Pernilla Wahlgren var inte svårt säger Anton Glanzelius, programbeställare på SVT:

–  Jag kan inte tänka mig en mer älskad artist än Pernilla Wahlgren, hon är ett fullblodsproffs och det perfekta valet för att ta över hedersuppdraget att leda programmet som blivit en given sommartradition för svenska folket. Pernilla Wahlgren älskar Allsångens publik och dess artister, en sann kärlekssaga på bästa sändningstid.

Allsång på Skansen programledarhistorik

1979-1993 Bosse Larsson

1994-2003 Lasse Berghagen

2004-2010 Anders Lundin

2011-2013 Måns Zelmerlöw

2014-2015 Petra Marklund

2016-2022 Sanna Nielsen

2023 Pernilla Wahlgren

Lars Nylin

Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT