22 oktober 2022

Sverigetopplistan: Dubbeldeluxe för Ant Wan

Ant Wan tar över även singellistan med nya Dum [Ant Wan]. Albumlistan toppas nu dubbelt av hans The Only Wan och The Only Wan (De Luxe)[Ant Wan].

Det blev tre veckor i topp för David Guetta och Bebe Rexha med I’m Good (Blue) [Parlophone/Warner]. Nu tar Ant Wan över även singellistan med den första av fyra nya spår på topp 20. Hov1 går in starkt som 3 med Nåt i vattnet [EMI/Universal].

Därefter kan på en händelserik lista noteras några fall nedåt efter höga placeringar. Victor Leksell och Einár tappar från 2 till 6 med Din låt [Sony/Sony]. Även Bolaget faller, från 3 till 7 med Kan inte gå [Bolaget/Dalapop], precis som Thrife, från 6 til 12 med Sevilla [Deeper Than Music] och förra veckans klättrare Sam Smith & Kim Petrav  med Unholy [EMI/Universal], från 4 till 8.

Men det finns även klättrare: Rasmus Gozzi & Fröken Snusk når efter sju veckor högsta placeringen hittills när Rid mig som en dalahäst [Gozzi] går från 8 till 4. Samma gäller för Adaam & Petter när Södermalm [EMI/Universal] går från 12 till 5.

På albumlistorna märks K-Pop-bandet Stray Kids som tar Maxident [Jyp] från 49 till 5 på stora listan och toppar fysiska listan. 70-talsbandet Tears toppar vinyllistan med en rerelease av den självbetitlade debuten [Wild Kingdom/Sound Pollution].

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin