11 oktober 2022

4 Snabba: Linus Fröbom, ny på Musikförläggarna

Musikförläggarnas kansli har blivit en person starkare med rekryteringen av Linus Fröbom. Vi bad honom presentera sig i en ”4 snabba”.

Vad blir din roll på Musikförläggarna?

– Rollen, som medlems- och kommunikationsassistent, är en helt ny roll på Musikförläggarna som man har tagit fram för att skapa en närmare kontakt på kansliet för medlemmarna, det vill säga musikförlagen. Jag kommer framförallt att vara en central gestalt i Musikförläggarnas arbetsgrupper och vara en person som medlemmarna kan höra av sig till i frågor som rör något av Musikförläggarnas verksamhetsområden. Jag kommer även att syssla mycket med den löpande kommunikationen på Musikförläggarna vilket dels handlar om sociala medier, nyhetsbrev och pressmeddelanden men även att, internt, uppdatera medlemmar om Musikförläggarnas arbete med resten av Stimsfären. Jag vill se mig själv som medlemmarnas närmaste kompis på Musikförläggarna.

 Vad har du jobbat med tidigare?

– Jag kommer faktiskt precis från universitet med en rykande färsk masterexamen i musikvetenskap. Jag har även jobbat, vid sidan av studierna, mycket med musikjournalistik och musikkritik och även agerat en del som arrangör och som DJ. Jag har främst en utomstående, akademisk relation till musikbranschen och känner mig därför lite som en newbie i musikbranschen även om jag har jobbat med och runt musik på olika plan i många år.

Vilken musikbranschfråga brinner du allra mest för?

– Som den musiknörd och akademiker jag är, tycker jag att kunskap är viktigt. Musikbranschen är på många sätt en komplex värld som kan vara väldigt svår att förstå sig på som utomstående. Att kommunicera och tillgängliggöra information och kunskap på ett lättillgängligt sätt, så att så många musikskapare som möjligt får de största möjliga förutsättningarna att hålla på med musik – det är en hjärtefråga för mig.

Vad lyssnar du helst på just nu?

– Jag är punkare i själen. Varje fredag i flera veckor nu har jag lyssnat på Viagra Boys Punkrock Looser när jag gått hem från jobbet. Den låten är jag i själen och passar perfekt att ”stämpla ut” till.

Christel Valsinger