5 oktober 2022

Europe passerar miljarden

Tala om the final countdown. Europe har passerat en magisk nivå med videon till The Final Countdown. Den har passerat en miljard spelningar på YouTube. ”Väldigt hedrande” säger Joey Tempest till MI.  

Att passera miljardstrecket på YouTube är en ovanlighet för alla akter. Av svenskar har bara Avicii och AronChupa gjort det. Europe blir nu första svenska grupp att göra det. Nej, ABBA och Roxette har inte gjort det.

-En stor händelse för oss i bandet Europe. Efter en Grammis och och Swedish Music Hall Of Fame kom detta som ännu en stor överraskning. Youtube som bolag är så starkt kopplad till musik, videos och fans att detta blir väldigt hedrande, säger Joey Tempest i Europe till MI.

Ställd inför en lista med mest tittade svenska band på YouTube, nu toppad av Europe, säger Warners Darren Edwards:

-Ser man det så visar det HUR spektakulärt detta är!

Lars Nylin