Förlag 30 september 2022

UMP musikvinnare vid Roygalan

Det blev låten Anything You Can Do (Universal Music Publishing) som tog hem priset för bästa musik i reklamfilm på torsdagens Roygala på Södra Teatern i Stockholm. 

Roygalan premierar kreativitet och nyskapande inom svensk reklamfilmsproduktion. Priset för Bästa musik i reklamfilm delas ut av Musikförläggarna, Ifpi och Film- och TV-producenterna. Priset gick i år till låten Anything You Can Do för Volvo. Låten är skriven av Irving Berlin (Universal Music Publishing) och framförs av Ethel Merman och Ray Middleton (Universal Music). På bilden tar UMP:s Jonas Holst mot diplomet.

Juryns motivering:

Här har man på ett smart och kärleksfullt sätt lyckats använda musikens möjligheter för att såväl förstärka karaktärerna som förmedla ett budskap och dessutom täcka in produktens innersta kärnvärde. Resultatet blir humoristiskt och härligt. Bättre låtval får man leta efter!

Arbetsgrupp:

Director & creative: Laerke Herthoni

Executive Producer: Sophie Tamm Christensen, New Land

Producer: Petra Johansson, New Land

Music Supervisor: Jenny Ring

Music Licensing: Rebecca Edwards, Universal Music Publishing AB

Volvo: Andreas Malm, Mike Johnstone, Oskar Johannson

 

Filmen kan ses här:

 

 

De andra två nominerade var:

Nu stannar vi på marken för SJ. Låten är skriven av Stina Nordenstam (Universal Music Publishing) och framförs av Veronica Maggio (Universal Music). Jag gör som jag vill för Nordax Bank. Låten är skriven av Leo Riggebo/Henrik Wahlström (Manus).

Lars Nylin