27 september 2022

Nya ansikten på Sound Pollution

Sound Pollution har anställt två nya medarbetare. Thomas Hörnqvist som label manager från 26/9, respektive Peter Andersson som arbetar med logistik och redan har tillträtt.  

-Båda två kommer närmast från tidningen Close-Up Magazine så det är två personer som är mycket kompetenta inom Sound Pollutions segment säger VD Johan Hargeby.

Hargeby berättar för MI om en bra start på hösten. Sound Pollution visade i Augusti 2022 en tillväxt på +63% mot Augusti förra året. Häromveckan toppade bolaget alla album topplistor, fysiskt och digitalt, fysiskt, vinyl och hårdrock.

Bolaget har alltid fokuserat på hårdrock och metal men har på senare tid expanderat till andra områden, som The Boppers och Kikki Danielson.

Hargeby säger:

-Det mesta av det vi gör ignoreras helt av media. Vi är fortfarande efter årtionden underdogs och allt vi gör har fortfarande en gör-det-själv-attityd, jag antar att vi betraktas som old school. Vi får se om den positiva trenden kommer att fortsätta. Att vara entreprenör är och ska vara ett ständigt bekymmer, under decennierna i musikbranschen har det inte gått en enda dag som jag har tänkt på att imorgon kommer det att bli värre, vi måste ta i hårdare.

Lars Nylin