27 september 2022

Farah Abadi och Jesper Rönndahl leder Melodifestivalen 2023

SVT presenterade idag nästa års programledarpar för Melodifestivalen. Det blir, som flera nyhetssajter redan avslöjat, Farah Abadi som kliver fram från sidekick-rollen och blir huvudprogramledare, med komikern Jesper Rönndahl vid sin sida.

Farah Abadi var bisittare till Oscar Zia under årets upplaga av Melodifestivalen, men 2023 blir det alltså hon som axlar huvudrollen. Farah Abadi ser vi bland annat som programledare i frågesporten 1 mot Sverige i SVT med Babben Larsson och Erik Ekstrand. Hon har också varit programledare i Sveriges Radio i tio år. På Kristallgalan 2022 var hon nominerad till årets kvinnliga programledare.

Ståuppkomikern och programledaren Jesper Rönndahl har varit programledare för Svenska nyheter i SVT, och har både tävlat i och vunnit På spåret med Elisabeth Höglund.

Med nästa års Melodifestival kommer deltävlingarna åter att arrangeras på olika orter. Den första deltävlingen hålls i Göteborg den 4 februari. Därefter följer deltävlingar i Linköping, Lidköping, Malmö och Örnsköldsvik. Finalen äger rum den 11 mars,  i Friends arena utanför Stockholm.

Christel Valsinger

Foto: Janne Danielsson, SVT