26 september 2022

Första memoarerna från Eva Dahlgren

I veckan kommer Eva Dahlgrens memoarer Instrumenten – Memoarer under konstruktion, den första boken i en planerad rad. 

Den som följt nyheter från Bokmässan i Göteborg gångna helgen har nog inte missat att Eva Dahlgren har sina första memoarer på gång.  Exakt, när Dahlgren släpper sin bok denna vecka presenteras den som den första i en tänkt rad. Titeln är Eva Dahlgren Instrumenten – Memoarer under konstruktion.

Hon kommenterar:

-Jag började bara skriva en dag… och så la jag till en bild som jag tyckte passade till texten. Sen skrev jag lite till och la till en annan bild. Kanske är det så här jag ska berätta om mitt liv tänkte jag efter att det hade blivit en liten hög av papper. Ja! Så får det bli. En liten bit i taget. Som när man träffar en ny människa som man vill bekanta sig med. En liten bit i taget. Huller om buller. Och allteftersom växer en människa fram. Det här är del 1. Har jag tur och får leva länge blir detta en serie i 37 band.

Eva Dahlgren är dessutom turnéaktuell med start i Helsingfors 29/9.

Lars Nylin