5 september 2022

Dags att söka till Keychange

Är du kvinna eller ickebinär i musikbranschen, redo för en internationell karriär och intresserad av att verka för en jämställd musikindustri? Då kan du söka till Keychange. Ansökningsperioden är öppen till den 28 september.

Keychange drivs av Reeperbahnfestivalen i Tyskland, PRS Foundation i Storbritannien, Musikcentrum Öst i Sverige och ytterligare internationella festivaler. Projektet drivs med stöd av Kreativa Europa och nationella fonder och upphovsrättssällskap. Svenska samarbetspartners och sponsorer är Way Out West och STIM.

Kvinnor och icke-binära professionella i musikbranschen kan söka till programmet och du söker antingen som   ”Artist” eller som ”Innovator” – vilket innebär att du antingen är professionellt aktiv på scenen eller inom områden utanför scenen.

Programmet erbjuder:
– Deltagande på en internationell musikkonferens (showcase eller panel)
– Deltagande i ett internationellt nätverk
– Internationellt mentorskaps-program
– Kompetenshöjande kapacitetsutvecklings-program
– Finansierade resor och boende för aktiviteter inom programmet

För att söka ska du bland annat vara redo för en internationell karriär och kunna uppvisa talang och kreativitet i arbetsprover; vara bosatt eller skriven i något av samarbetsländerna och vilja bidra med engagemang och kunskap till nätverket.

Mer information om hur du söker och vad Keychange innebär finns på www.keychange.eu 

Christel Valsinger