29 augusti 2022

Andy and the Rockets vann P4 nästa

Dalapop har på sistone haft gruppen Bolaget i topp av singellistan. Nu är den regionala musiksatsningen även involverad i vinnaren av P4 Nästa. 

Andy and the Rockets med låten The day our music died vann i fredags den i P4 direktsända riksfinalen av P4 Nästa, där de åtta finalisterna spelade sina låtar live inför publik i Västerås konserthus i samarbete med Västmanlandsmusiken.

Under riksfinalen uppträdde även gästartisterna Arvingarna, M.W (förra årets vinnare) samt Faith Kakembo som både deltagit i Melodifestivalen och P4 Nästa.

– Årets upplaga har krönts av en fantastisk och välförtjänt vinnare! Bidraget är melodiöst och tungt i en perfekt kombination. I år har tävlingen innehållit en massa bra musik från landets låtskrivare och artister – och jag ser redan fram emot nästa års tävling, säger P4 Nästas projektledare och tävlingsansvariga Maths Broborg.

Andy and the Rockets består av Filip Westgärds, Andreas Forslund, Max Marcusson och Robin Lagerqvist.

P4 Nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige. Under våren och sommaren genomför de 25 lokala P4-kanalerna sina lokala finaler av P4 Nästa där sedan åtta artister tas ut till riksfinalen. P4 Nästas riksfinaljury: Rita Jernquist, Germund Stenhag, Michael Cederberg och Maths Broborg (juryns ordförande)

Lars Nylin

Foto Alexander Donka/SR