23 augusti 2022

Kvinnliga musikproducenter möts under Sweden Week

Under Sweden Week den 28 augusti – 4 september kommer deltagarna i det globala nätverket Producers Program att träffas personligen för första gången. Förutom studio sessions, innehåller veckan showcase på Live at Heart i Örebro samt möjligheter att träffa nyckelpersoner i musikbranschen.

Producers Program är ett initiativ av National Arts Centre (Kanada) för att stötta kvinnliga och icke-binära musikproducenter, och jobba för en jämnare könsfördelning i branschen. Programmet har utvecklats med hjälp av partners runt om i världen och erbjuder möjligheten för producenter att träffas, diskutera idéer, nätverka och hjälpa varandra navigera musikindustrin tillsammans. Initiativet fungerar också som en mötesplats för musiker och skivbolag som vill jobba eller samarbeta med kvinnliga/icke-binära producenter. Producers Program är ett samarbete mellan Sounds Australia, Music Estonia, MTA Productions (Sverige) och producer liaison Belen Fasulis (Argentina).

Under Sweden Week får producenterna möjligheten att ta nästa steg framåt i sina karriärer. Kanadensiska, svenska, estländska och argentinska producenter möts för första gången i Stockholm och Örebro för att delta i workshops, studio sessions, och för att framträda på showcase på Live at Heart i Örebro.

Sweden week har möjliggjorts av NAC (National Arts Centre), MTA Production (Sverige), Belen Fasulis (Argentina), STIM, Music Estonia, Kanadas Ambassad, Estlands Ambassad, Argentinas Ambassad, Icons Creating Evil Art, Cirkus Venues och Denniz POP Awards.

Den 31 augusti arrangeras också en livekväll på Pophouse, Djurgården, i Stockholm, med framträdanden av Emmon, Amanda Fondell, Vera Vinter, Tiffany Lorentz och DJ Emilia Lee. (Se bilden)

Christel Valsinger