22 augusti 2022

Musikfolk toppar ”Sommar”

Även i år kom musikfolk i topp för lyssnandet av Sommar i P1. Oscar Magnusson i Sven-Ingvars blev mest lyssnad linjärt medan TV4-profilen Pär Lernström (Idol och Talang) och Lena Philipson toppar poddlyssnandet. Mest spelad artist blev en viss The Boss.

Oscar Magnusson skriver på Facebook:

”Det är väldigt stort för mig och jag känner en enorm tacksamhet till er.
Livet har som bekant inga förutbestämda snitslade banor, inga givna förtecken utom dem att vi föds, och vi dör. I vilken ordning får vi aldrig veta. I mitt sommar ville jag sätta ord på det alla (läs många), antingen redan upplevt eller har framför sig. Förlusten av någon kär. Det är i grunden det mest mänskliga och självklara vi vet men ack så svårt att sätta ord på.
Tack för era fina ord om pappa, morfar och om mig.
Handen på hjärtat.
Återigen, tack.”

Sommar i P1:s poddlyssning ligger i stort sett kvar på förra sommarens rekordnivåer, med en veckoräckvidd på 1,6 miljoner. Många har också lyssnat på P1 klockan 13.00 eller på kvällen. Totalt har 3 miljoner personer lyssnat på sändningarna någon gång under sommaren, i FM eller digitalt, vilket motsvarar 35,7 procent av befolkningen.

– Nu kan vi åter lägga en unik årgång till handlingarna. Sommar är ett tvärsnitt av sin samtid och de fortsatt stora lyssnarskarorna har fått ta del av många olika berättelser. Bredden är vår spets, vilket även märks i våra listor över de mest avlyssnade programmen, säger Sommar i P1:s programchef Bibi Rödöö.

Mest spelade artister (antal spelningar)

1.Bruce Springsteen (8)

2.Cornelis Vreeswijk, Håkan Hellström (6)

3. Laleh, Johnny Cash, Fleetwood Mac (5)

4. Molly Sandén, David Bowie, Coldplay, Seinabo Sey (4)

5, Bob Marley, Cesaria Evora, Beyoncé, Anna Ternheim, Amanda Bergman/Amason, ABBA, Miss Li, Monica Zetterlund, Nina Simone & Rammstein, Daniela Rathana (3)

Över 700 olika titlar har spelats i Sommar i P1 i år. Ett tiotal titlar har spelats två gånger.

Lars Nylin

Bild Anja L Feldt, SR