22 augusti 2022

Dubbelt guld till Hooja

Hooja har nu uppnått guldstatus för både Banan melon kiwi & citron och Livet på en pinne. Detta innebär Hoojas första guldcertifieringar, meddelar skivbolaget Roxy Recordings/Playground Music
Den maskerade Gällivare-artisten Hooja och hans vapendragare Mårdis har under 2022 fått ett stort genombrott. I skrivande stund har de hela åtta låtar på Spotify topp 200 (i princip hela sin katalog) varav fyra låtar på topp 50. I nuläget har man två låtar på Sverigetopplistans topp 10. 
På kort tid har Hooja och Mårdis fångat både folkets och kulturkritikernas hjärtan och hyllats av bland andra Fredrik Strage och P3. Framgången även har rapporterats av P1 Kultur, SVT Kultur och Dagens Nyheter.
I augusti rullade de ut ett stort rikstäckande samarbete med Bastard Burgers där Hooja står för månadens signaturburgare och shake – den senare inspirerad av deras största hit Banan melon kiwi & citron. 
Den 9 september ringar de in festivalsommaren på Bonfire Festival i Linköping och i höst väntar ännu fler spelningar samt mer musik.
Lars Nylin