22 augusti 2022

68 234 till Håkan Hellströms Ullevistart

Rubrikerna inför Håkan Hellströms fyra augustiframträdanden på Ullevi i Göteborg handlade ofta om svårsålda biljetter. Men faktum är att 260 000 biljetter har sålts till en konsertserie som nu hunnit halvvägs, och enligt FKP Scorpio kom drygt 68 000 till första kvällen i fredags. 

Håkan Hellström innehar sedan 2016 publikrekordet på Ullevi, den gången lockade han 70 144 besökare till en konsert. Den här gången handlar det om fyra framträdanden som ursprungligen skulle ha skett 2020. Efter att de skjutits upp två gånger är det nu skarpt läge med nya rekord i sikte. Men samtidigt rapporterar Sveriges Radio att många biljetter finns på andrahandsmarknaden, och att de uppenbarligen varit svårsålda, vilket har pressat ned priserna.

I juli meddelade arrangören FKP Scorpio att 260 000 biljetter hade sålts till de fyra konserterna. I ett pressmeddelande efter dag ett skrev bolaget att 68 234 såg premiären, och vidare:

Det var verkligen ett kärt återseende mellan Håkan Hellström och publiken. Den konfettipepprade inledningen på Ullevikonserten innehöll så mycket glädje och kärlek att den älskade betongklumpen behövde kylas ner av ett ihållande sommarregn, för att känslorna inte skulle koka över. Men regnet stoppade varken Håkan eller publiken, som dessutom fick se hemliga gästinhopp av Lykke Li, Daniela Rathana och Daniel Lemma. Och inte minst… 68 234 sjungande, dansande och lyckliga fans såg Håkan Hellströms efterlängtade återkomst till Ullevi. Och det här är bara början. Nu återstår ytterligare tre storkonserter på Håkan Hellströms rekordsommar. De flesta artister kan bara drömma om att få fylla Ullevi. Alls. En gång. Två, tre… fyra. Universums mest älskade göteborgare spelar i en helt egen liga – gårdagens konsert var introt till hans rekord-fyra Ullevikonserter på bara nio dagar. Med totalt över 270 000 sålda biljetter har Håkan Hellström befäst sin rättmätiga position som Kungen av Ullevi… Göteborg. Sverige!”

Dag tre och fyra väntar till helgen.

Lars Nylin