15 augusti 2022

Idol tillbaka – här är nyheterna

Den 22 augusti är Idol tillbaka på TV4, även denna gång programlett av Pär Lernström och sidekicken Anis Don Demina. Årets säsong bjuder på flera nya inslag. Bland annat ska kvalveckan avgöras inför publik i Kungsträdgården. 

En annan nyhet är ”Sista steget”, som spelades in på festivalen Way Out West den gånga helgen. Ett tävlingsmoment där deltagarna gör gemensamma duetter, för att visa att de har förmåga att båda lysa själva och lyfta fram sin duettpartner.

— Företeelsen med ”colabs” toppar världslistorna just nu där två stjärnor möts i en gemensam duett. Det blir en större utmaning i år att gå hela vägen. De måste kunna samarbeta, både lyfta sig själv och någon annan. För varje år har kvaliteten höjts på deltagarna och vill vi hitta dem som är redo att bli Sveriges nästa stjärna. Det är superroligt att vi får in detta nya moment Idol, säger röstcoachen och jurymedlemmen Kishti Tomita.

I momentet ”Beskedet” berättar juryn sen vilka deltagare som gått vidare i tävlingen.

Förra säsongens nyhet ”Idolraketen”  kommer tillbaka och ger tittarna chansen att ta sig till kvalveckan i en digital tävling. Det var via ”Idolraketen” som Jacqline Mossberg Mounkassa, en av förra årets två finalister, tog sig vidare. Nytt för i år är  att tittarna söker till ”Idolrakten” via TikTok.

Finalen den 25 november flyttar från Globen till Tele2 Arena och siktar därmed på att bli världens största Idolfinal. Idolerna tävlar som vanligt om ett skivkontrakt med ett av världens största skivbolag, Universal Music.

Juryn består i år av Anders BaggeKishti TomitaAlexander Kronlund och Katia Mosally och säsongens första avsnitt sänds den 25 november på TV4 och TV4 Play.

Christel Valsinger