5 augusti 2022

Sverigetopplistan: ”Din låt” för andra veckan

Victor Leksell och Einár är etta på listan för andra veckan med Din låt [Sony/Sony]. Beyoncé tar som nykomling över albumlistan med Renaissance [Columbia/Sony]. 

Bolaget är kvar som 2 med Kan inte gå (Bolaget/Dalapop) på en från förra veckan oförändrad topp 4. Den engelske rapparen Central Cee tar däremot ett kliv från 6 till 5 med Doja [Central Cee/Warner]. Den byter plats med Kate Bush och Running Up That Hill (Noble & Brite/Warner).

Rosa Linn klättrar från 12 till 9 med Snap [Columbia/Sony]. Exakt, det är Armeniens bidrag till ESC som med TikTok-hjälp blivit en hit över hela Europa. En annan intressant rörelse på topp 20 är att Tove Lo går in som 19 med 2Die4 [Korpstaden/Sony]. Gällivares egen Hooja klättrar dubbelt på samma nivå: Banan melon kiwi & citron [Roxy/Playground] från 30 till 16, Livet på en pinne från 51 till 21.

En vinnare på albumlistorna är nyutgåvan av Sators Return of the Barbie-Q-Killers [Wild Kingdom/Sound Pollution]: 14 på stora listan, etta på vinyl-listan och den för fysisk försäljning.

www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin

Foto Victor Leksells Instagram