26 juli 2022

Rami Yacoub låtskrivare på Beyoncés nya album

På fredag släpps Beyoncés nya efterlängtade album, ”Renaissance”. Bland låtskrivarna på albumet finns svenske Rami Yacoub.

Rami Yacoub finns listad bland låtskrivarna på låten Alien Superstar, som är tredje spåret av totalt 16 på Renaissance.  Totalt 14 personer är listade som upphovspersoner på låten, bland dem Timothy McKenzie (Labrinth), Shawn Carter (Jay-Z) och Danielle Balbuena (070 Shake). Låten ryktas vara nästkommande singel från albumet efter Break My Soul, som släpptes i juni. Producenter för albumet är Beyoncé tillsammans med The Dream och Tricky Stewart.

Rami Yacoub, som i slutet av 90-talet var en del av studiokollektivet Cheiron, producerade tillsammans med Max Martin superhiten…Baby One More Time med Britney Spears. 2020 var han en av låtskrivarna bakom Lady Gaga och Ariana Grandes USA-etta Rain On Me.
Christel Valsinger