11 juli 2022

Max Martin-musikalen ”& Juliet” till Broadway

Musikalen ”& Juliet”, som bygger på Shakespeare-pjäsen ”Romeo & Julia” och musik av Max Martin, sätts upp på Broadway i november. Martin är själv en av producenterna.

Musikalen, med manus av David West Read (Schitt’s Creek), hade premiär i West End i London i november 2019. Handlingen bygger på den klassiska Shakespearepjäsen, men utforskar vad som skulle hänt om Julia inte dött. I uppsättningen ingår en mängd Max Martin-hits såsom Baby One More Time (Britney Spears), Love Me Like You Do (Ellie Goulding, Roar (Katy Perry) och I Can’t Feel My Face (The Weeknd).

Just nu spelas musikalen i Toronto, men i november i år får den premiär på. Broadway, producerad av bl a Max Martin själv.

I en nyligen publicerad intervju med CBC radio pratar Max Martin om hur samarbetet med David West Read to fram osäkra sidor hos honom:

”I’m an insecure songwriter deep down.I mean, David West Read is a genius. You know, you have him, like, looking at it — it felt, I don’t know.… But hey, he did a great job. The way he sort of used the songs is a miracle to me — the way it actually sounds, to me at least, like the songs are actually written for the show.”

Läs/lyssna till intervjun här.

Christel Valsinger