21 juni 2022

P3: Linn Koch-Emmery leder ”Mina vänner”

Den 26 juni startar P3 på ett nytt musikprogram där lyssnarna lär känna en artist och en av deras bästa vänner genom deras favoritlåtar. Det nya programmet, Mina vänner, sänds varje söndag över 8 sommarveckor. Programledare är journalisten och artisten Linn Koch-Emmery.

Programmet har huvudgäster som Adam Tensta, Mona Masrour och Kornél Kovács som alla tar med sig en vän med musikkoppling till programmet för ett underhållande och personligt samtal.

Varje söndag med start den 26 juni får lyssnarna följa en skarp musikprofil i sällskap av en vän, i form av en producent, artist eller manager i P3:s nya program. I studion spelar de sina favoritlåtar för varandra, låtar som de på förhand inte känner till att de kommer spela. Med sig har de programledaren, journalisten och artisten Linn Koch-Emmery som leder samtalet vidare under 8 tillfällen i P3:s livesända kanal.

– I sommar vill vi bjuda in lyssnarna till ett skönt häng på söndagsförmiddagar med aktuella artister som bjuder på ett avslappnat soundtrack och underhållande brunchsamtal. Vi har hittat hem bland en trogen och musikintresserad publik som verkligen uppskattat blandningen av nya och äldre låtar i P3. Därför gläder det oss att kunna duka upp med ett nytt program när vi ser att lyssningen går bra, säger Simon Gooch, kanalansvarig på P3.

– Det ska bli kul att få göra det jag är bäst på, att prata om minnen och musik. Det känns lyxigt att få göra det med några av Sveriges bästa artister, säger Linn Koch-Emmery som leder programmet.

Mina vänner i P3 har premiär den 26 juni och sänds varje söndag kl. 10.03-12.00 i 8 veckor och hittas i appen Sveriges Radio Play.

Lars Nylin

Foto Mathias Ahlm