Förlag 13 juni 2022

Sony Music Publishings CEO Jon Platt på besök i Stockholm

Sony Music Publishing har haft storbesök av förlagets CEO & Chairman Jon Platt. Förra veckan var han på plats i Stockholm för tre dagar av möten och musik.

Jon Platt, rankad som #5 på Billboards Power List 2022, kom till Sony Music Publishing i april 2019 och tog då över positionen som CEO & Chairman från Marty Bandier.

Platt började sin karriär i mitten av 90-talet på EMI Music Publishing, tog klivet till Warner Chappell 2012 där han 2015 blev CEO, för att sen återvända till Sony Music Publishing i april 2019.

Han har under sin karriär kontrakterat namn som Jay-Z, Beyonce, Kanye West, Rihanna och Drake.

Besöket i Stockholm är hans första som CEO för Sony Music Publishing och det blev tre dagar fyllda av möten och musik.

– Jon hade absolut kommit tidigare om inte pandemin hade kommit mellan. Han är väldigt mån om att vara nära sina team, och Sverige har alltid legat honom extra varmt om hjärtat, säger Johnny Tennander, VD.

– Det har varit fantastiskt att äntligen ha honom här och han var väldigt nöjd med dagarna. Han fick spendera ordentlig tid med hela teamet och träffa många av våra låtskrivare och närmaste samarbetspartners. Det har varit späckade dagar fyllda av bra diskussioner, givande möten och så klart väldigt mycket musik. Jag är superglad över att vi äntligen fick till detta och det har varit väldigt inspirerande för hela vårt team att ha honom här.

På bilden syns Jon Platt med Sony Music Publishings skandinaviska team.

Christel Valsinger