7 juni 2022

Sweden Rock Festival i P4

Sweden Rock Festival är tillbaka efter två år och P4 sänder flitigt med Håkan Eng och Elize Ryd (bilden) som programledare.

Sweden Rock Festival i Sölvesborg pågår 8-11 juni efter att ha varit inställd under två år. P4 sänder från festivalen fredagen 10 juni kl 19.06-21.40 samt lördag 11 juni 19.03-23.00. Programledare är Håkan Eng, vanligtvis reporter på P4 Jönköping och P4 Skaraborg samt Elize Ryd, sångare i metal-bandet Amaranthe och låtskrivare i Melodifestivalen.

– Under Sweden Rock ska vi spegla den där speciella festivalstämningen som vi längtat så mycket efter under pandemin, kryddat med intressanta artistintervjuer och livespelningar. Lyssnarna kommer att få uppleva doften av ungersk snabbmat, varmt, kallt eller blött väder och ljudet från 35 000 hårdrockare, säger Eng.

Ryd fortsätter:

– Hårdrock och metal är halva mitt liv. Jag har ju gjort tusentals intervjuer som sångerska i Amaranthe, men det många inte vet är att det alltid har varit en dröm för mig att få att sända radio. Det är ju också superkul för dem som inte befinner sig på festivalen att få känslan rakt ut i sin radio.

Sändningen i P4 är fredag 10/6 kl 19.06-21.40 samt lördag 11/6 19.03-23.00 och går även att lyssna på i efterhand i appen Sveriges Radio Play.

Lars Nylin