30 maj 2022

Tre gånger Springsteen 2023

Bruce Springsteens Sverige-spelningar nästa sommar sålde slut på en halvtimme. Nu blir det en tredje kväll på Ullevi i Göteborg 28 juni 2023.

Förra veckan blev det klart att Bruce Springsteen återigen intar Ullevi, detta i juni 2023. Biljetterna till de första två konserterna, 24 och 26 juni, sålde slut på 30 minuter. Nu meddelas att det blir en tredje show, d v s en upprepning av den trio utsålda konserter som Bruce Springsteen & The E Street Band gjorde 2016. Från 1985 är Springsteen ur svenskt perspektiv tätt associerad till just Ullevi. Han debuterade annars på svensk mark redan 1975 i Stockholm. 

Stefan Gadd, press- och informationschef på Göteborg & Co, säger till tidningen GT:

– Springsteen har en speciell relation till Göteborg. Han har varit en kär gäst här i nästan 40 år, spelningen 1985 är ju legendarisk. Sen har han varit här ett antal gånger efter det, och han är ju kanske den storstjärna som förknippas mest med konserter i Göteborg och på Ullevi.

Turnén inleds i Barcelona den 28 april 2023.

Lars Nylin