30 maj 2022

Skandinavisk dubbel för Olivia Lobato

Olivia Lobato har inte bara nått topp 10 på hemmaplan med sin debutsingel Syrener. Nu är den även topp 10 i Norge.

18-åriga Olivia Lobato från södra Stockholm har fått ett genombrott som doftar både den nya TikTok-världen och mer old school. Hennes röst gjorde sig först hörd i Telias stora sommarkampanj 2020 där hon gjorde en tolkning av visan Visa vid vindens ängar.

Året efter singeldebuterade hon parallellt med att hon syntes med covers på TikTok. I år har det smätt till på allvar. Singeldebuten Syrener närmar sig ett år senare 10 miljoner på Spotify och är denna vecka nummer 7 i Sverige samtidigt som den ligger som 6 på norska VG-listan, en ganska ovanlig dubblering i dessa dagar.

Hennes A&R på Universal Music, Naomi B. Wood, berättar för MI:

Syrener släpptes 14 maj 2021 och blev redan då poppis bland Olivias tidiga fans. Men både i Sverige och Norge tog låten fart på riktigt ett år senare genom TikTok där en up-speedad version blivit viral. Jag gissar att det finns något melodimässigt som träffar rätt och känns hemma både för norskar och oss svenskar.

Vad händer nu?

-Hon åker till Norge i veckan för showase och kommer senare uppträda på VG-lista i Oslo för över 100 000 personer, som sänds live i NRK. Olivia går snart på sommarlov innan sista året på gymnasiet och håller just nu på att färdigställa musik till en kommande EP.

Syrener är producerad av Joakim Buddee som också är en av låtskrivarna bakom låten.

Lars Nylin