30 maj 2022

Aloaded på Distortion Festival

Nu satsar det svenska fullservicebolaget Aloaded – som MI rapporterat om – även internationellt och öppnar kontor i Köpenhamn. Det firas med att man som enda svenskar bjudits in till den danska gatufestivalen Distortion Festival. Klara Keller (bilden) är ett av namnen. 

Den 2 juni har Aloaded blivit inbjudna att kurera en egen scen. I lineupen finns några av Sveriges just nu mest uppmärksammade nya artister, bland annat Deki Alem som är aktuella med sin debut-EP, Stella Explorer, Vacation Forever och Klara Keller. Artisterna körs genom Sverige i en nightliner.

– Vi tycker det är hög tid att få fler danskar att upptäcka svensk musik och vice versa. Danmarks musikscen är verkligen intressant och genom att finnas på plats i Köpenhamn skapar vi fler möjligheter till samarbeten mellan Sverige och Danmark, vilket känns superkul och aktuellt. Vi ser verkligen fram emot att fira detta på Distortion, säger Love Cerda Ojensa, Senior Label Manager med placering i Köpenhamn.

Han fortsätter:

– Det som särskiljer oss från de andra distributörerna är att vi är superflexibla i våra lösningar. Vare sig du som artist bara vill ha hjälp med att distribuera din musik eller om du vill ha fullservice, så finns kan vi ordna det. Framför allt finns vi där för artisten och ger en personlig kontakt, därför väljer vi också att bara arbeta med artister som vi verkligen tror på.

Lineup:
Deki Alem, Klara Keller, Aron McFaul, Stella Explorer, Vacation Forever, Global Business, Kassange, Funx, Daxhound Don.

Den 2 juni kl.16.00 – 22.00 finns Aloaded med liveband och DJ:s på deras scen på Saxogade i Vesterbro, Köpenhamn.

Lars Nylin