Förlag 24 maj 2022

Nya svenska K-popframgångar

Svenska låtskrivare finns med på albumet Minisode 2: Thursday’s Child med TOMORROW X TOGETHER som den här veckan går in som etta på Billboards Top Album Sales. Svenska låtskrivarnamn finns också på BTS nya album, som släpps i juni. 

De svenska låtskrivarframgångarna inom K-pop är fler än MI hinner rapportera om. Men den här veckan noteras att gruppen TOMORROW X TOGETHER går rakt in på förstaplatsen på Billboards Top Album Sales lista, med Minisode 2: Thursday’s Child. Bland  låtskrivarna på albumet hittar vi svenska Koda [Sony Music Publishing], Sunshine (Ellen Berg & Moa ”Cazzi Opeia” Carlebecker), Alexander Karlsson och Gabriel Brandes [EKKO Music Rights].

Och mer framgångar är att vänta. Den 10 juni släpper hela världens K-popälsklingar BTS nya albumet PROOF, en antologi bestående av tre cd med såväl tidigare hits som demos och nya låtar. Ett av de nya spåren är Run, skriven av Caesar & Loui och Pontus Kalm [The Kennel]. Även tidigare släppta låten MOON, skriven av Caesar & Loui är med på låtlistan för albumet.

Christel Valsinger