24 maj 2022

Halva Skåne (och några till) hyllar Paul McCartney, 80

En rad branschbekanta namn hyllar Paul McCartney vid en minigala i Malmö när McCartney fyller 80 år 18 juni.

Åtskilliga bekanta artister, musiker och låtskrivare kliver på scenen vid galan på Plan B i Malmö 18 juni. Dock knappast Paul McCartney själv. Eller som det uttrycks i ett pressmeddelande: ”Eftersom han värmer upp inför Glastonbury veckan därpå är hans närvaro inte helt garanterad. Men han äger dagen och han äger oss med sång, larm, quiz, unika foton och berättelser.”

Minifestivalens sjungande gäster är Tobias Allvin, Dolly Dolores, Echo ladies, Familjen, Pontus Holmgren, Kristoffer Jonzon, Helena Josefsson, Peter Kvint, Svante Lodén, Peter Morén, Ossler, Alex Runo, She/Beast och Lotta Wenglén. Husbandets Magnus Börjeson, David Myhr och Per Sunding kommer också sjunga sina favoriter. Dessutom gästspelar Stefan Berg på trummor. Ytterligare gäster kan tillkomma.

”Så du inser säkert varför detta måste genomföras i två omgångar med paus i mitten” fortsätter pressmeddelandet.

Kapellmästare Christopher Dominiques hyllningsband samlar musiker med kopplingar till åtskilliga ledande namn: Wille Alin (bl a Linnea Henriksson), Magnus Börjeson (bl a Roxette), Thomas Holst (bl a Wilmer X), David Myhr (bl a Merrymakers), Per Sunding (bl a Eggstone) och Clarence Öfwerman (bl a Roxette) liksom blåssektionen Björn Edqvist, Nadia Hamouchi och Torbjörn Righard.

Utöver detta blir det med journalisterna Sven Lindström och Martin Theander fotodjupdyk kring Paul McCartneys besök i Skåne i slutet av 60-talet, liksom att Beatles-gurun Staffan Olander intervjuas.

Lars Nylin