16 maj 2022

Kristoffer “Koda” Eriksson prisad på BMI Pop Awards

Svenska låtskrivaren Kristoffer “Koda” Eriksson har vunnit pris på amerikanska BMI Pop 2022 Award för sitt arbete på låten You med DJ Regard ft. Troye Sivan & Tate McRae.

BMI Pop Awards hyllar  låtskrivarna och förlagen bakom de 50 mest spelade poplåtarna i USA under året. Årets gala hölls i Beverly Hills, Los Angeles, den 10 maj.

– Att vinna en BMI Award känns helt surrealistiskt, jag kan inte förstå att det är sant, säger Kristoffer “Koda” Eriksson i ett pressmeddelande.

Uppvuxen i Östnor, utanför Mora, började Kristoffer sin musikkarriär med covergigs och talangtävlingar i Dalarna. När han senare flyttade till Stockholm upptäckte han att han kunde skriva musik för andra artister.

Låten You har han skrivit text och melodi till och under 2021 växte den till en av årets största globala hits med över 300 miljoner streams.

You  kom till i en studio i ett vintrigt London i februari 2019. Sedan reste jag fram och tillbaka från Stockholm för att göra klart låten. Vi började skicka runt den och det var första gången som något som jag skrivit fick så bra respons från skivbolagen. Flera stora artister ville testa den, men det tog hela två år innan jag fick höra första demon med Troye Sivan, Regard och Tate McRae. Då trodde jag inte att det var sant. Allt kändes så rätt och det var ett av de största ögonblicken i mitt liv.

Låten låg på den amerikanska listan Billboard Hot 100 under 11 veckor i somras och är även nominerad till en Billboard Music Award.

Kristoffer har tidigare skrivit och släppt låtar med artister som Estraden, Viktor Leksell, Rita Ora, TXT, Cheat Codes, AJ Mitchell, Apache 207, Coi Leray med flera. Idag jobbar han med en mängd erkända artister, låtskrivare och producenter från hela världen som bl.a. Jason Derulo, Disclosure, Y2K, Iann Dior, Sabrina Claudio och Digital Farm Animals.

Musikindustrin intervjuade Kristoffer Eriksson i höstas. Läs artikeln här.

Christel Valsinger