16 maj 2022

Fredrik Zmuda till Aloaded

Aloaded har rekryterat branschprofilen Fredrik Zmuda i rollen som Head of Publishing and Synch. Fredrik Zmuda kommer närmast från det danska förlaget och management-bolaget The Bank.

På The Bank ansvarade Fredrik Zmuda  för förlag, katalogförvärv och artistutveckling. Sedan tidigare har han också en gedigen musikbransch-bakgrund från bl.a. Air Chrysalis Scandinavia, Capitol Music Group och Tidal.

– Jag har känt Mattias Lövkvist och John Gadnert länge och vi har tidigare jobbat med Hybris förlag tillsammans, så känslan just nu är lite som att komma hem. Såväl kreativt som affärsmässigt. Aloaded är ett av Nordens mest intressanta och nytänkande musikbolag. Jag är monumentalt imponerad över bolagets utveckling dom senaste åren och är stolt att få kalla mig en del av teamet, säger Fredrik Zmuda.

Med rekryteringen går Fredrik Zmuda in i rollen som Head of Publishing and Synch med ansvar att utveckla Aloadeds förlags- och synkavdelning i Skandinavien och internationellt. Han får även ansvar för Aloadeds system för hantering av neighbouring rights och mekaniska licenser.

VD och medgrundare John Gadnert är väldigt glad över det senaste tillskottet till teamet:

– Vi har letat ett bra tag efter en senior förlagsperson som också förstår masterrättigheter och neighbouring rights. Fredrik tickar av dessa och har även jobbat på Tidal och förstår verkligen streaming. Fredriks fokus kommer att ligga på att fortsätta utveckla Aloadeds synkavdelning i Norden och Internationellt. Han kommer också att bli tongivande i Aloadeds tillväxtstrategier som bygger på organisk tillväxt – där vi växer 100% per år – samt i förvärv av katalog. Därtill står Fredrik framgent för Aloadeds repertoarutveckling, både på master- och förlagssidan. Han blir ett kreativt tillskott till dessa två delar och kommer att bidra med kunskap och driv. Vi ser ljust på framtiden.

Christel Valsinger