9 maj 2022

Artisterna klara till Polar Music Prize

Den 24 maj hedras årets mottagare av Polar Music Prize vid en ceremoni i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm. Konungen delar ut priset till Iggy Pop och Ensemble intercontemporain, världens ledande samtidsmusikensemble – samt Diane Warren, en av tidernas främsta låtskrivare och 2020 års pristagare.

Kvällen i Vinterträdgården bjuder på ett antal unika framträdanden. Maja Ivarsson, bob hund och Ebbot Lundberg & The New Alchemy uppträder till Iggy Pops ära, medan KammarensembleN framför en hyllning till Ensemble intercontemporain. Dessutom framför Molly Sandén, Darin och GET UP Soul Choir hyllningar till Diane Warren. Medverkar gör också Sara Ajnnak.

I orkestern finns David Lindvall, bas; Nils Törnqvist, trummor; Samuel Starck, keyboard och Markus Jägerstedt, keyboard. Musikalisk ledare och arrangör är Stefan Olsson.

Ciceron för prisceremonin är mezzosopranen och musikjournalisten Boel Adler.

TV4 direktsänder från banketten klockan 20.00–22.00 på TV4 och TV4 Play. Programledare är Tilde de Paula Eby. Hela prisceremonin sänds via TV4 Play redan klockan 17.30–18.45.

Lars Nylin