26 april 2022

Mix Megapol rekryterar Lotta Bromé

Radioprofilen Lotta Bromé har rekryterats till Mix Megapol och kommer att leda en ny satsning med namnet  Halv tre med Lotta Bromé. Programmet får premiär den 30 maj.

Lotta Bromé kommer att ”prata om dagsaktuella ämnen, möta och intervjua gäster på sitt alldeles egna sätt och även spela den perfekta musikmixen” skriver Mix Megapol i ett pressmeddelande. Programmet kommer att sändas måndag till fredag kl 14.30–16.30.

– Lotta Bromé är en verklig drömrekrytering som stärker det fantastiska teamet på Mix Megapol. I en undersökning vi gjort bland våra lyssnare om vilken person de helst vill höra på Mix Megapol är det tre personer sticker ut: Gry Forssell, Anders Bagge och Lotta Bromé. Nu kan vi erbjuda våra lyssnare alla tre, säger Alexander Lindahl, produktchef på Mix Megapol.

Lotta Bromé var under många år programledare i Sveriges Radio men lämnade kanalen 2017 efter anklagelser om sexuella trakasserier i samband med #metoo. I en nyligen publicerad intervju med Aftonbladet berättar Bromé att hon håller på att skriva en bok om det som hände 2017 och de efterföljande åren.

Christel Valsinger