21 april 2022

David Ritschard till Universal Music

David Ritschard är inte bara Grammisnominerad och singelaktuell. Nu är han även kontrakterad till Universal Music. 

A&R Peter Hart säger om samarbetet med sångaren som kallats ”gröna linjens Hank Williams” i en koppling till södra Stockholm och countrymusik:

-Det ska bli grymt kul att få bidra med det vi kan, till den framgångssaga som David tillsammans med sitt team på United Stage påbörjat. För min del var kärleken till Davids musik en trestegsraket. Musiken, hans videos och till sist liveshowen. När han låter höfterna jobba på scenen är det liksom svårt att stå emot.

David Ritschard debuterade som soloartist under sommaren 2019, och kritikerna öste beröm över såväl albumet Brobrännaren som Davids känsliga liveframträdanden tillsammans med vännerna i kompbandet Krokodiltårarna.

Med ett förflutet som frontman i banden Spinning Jennies och The Green Line Travelers är David Ritschard för inbitna countryfans förstås inget nytt namn. Efter att ha turnerat Nashville runt med bandet The Green Line Travelers så började David istället gräva där han stod – i söderort i Stockholm. ”Det var där de vardagsnära berättelserna nådde hela vägen fram och publiken fick känna en pust av sunnanvind från folkparkernas fornstora dagar. En countrymusik med egen ton, en countrymusik för 2000-talet” som det beskrivs i ett pressmeddelande.

David Ritschards andra album Blåbärskungen släpptes under hösten 2021 och i mars kungjordes hans första Grammisnominering i kategorin Årets Visa/Singer-songwriter. Under sommaren 2022 ansluter Ritschard till det re-lanserade festivalformatet Kalasturnén.

Han första låt tillsammans med Universal Music, titulerad Triumfera, släpps den 29 april i anslutning till 1 maj.

Lars Nylin

Bilden fr v: Love Appelgren (projektledare Universal), Peter Hart (A&R, Universal), David Ritschard och Pontus Sillrén (manager och agent, United Stage)