10 april 2022

Harry Styles rakt in i topp

Harry Styles nya singel As It Was [Columbia/Sony] är inte bara massivt kritikerhyllad, nu är den även etta på Sverigetopplistan. Hellacopters toppar en rockdominerad albumlista med nya Eyes of Oblivion ]Nuclear Blast/Warner].

Cornelia Jakobs tappar efter tre veckor som etta till plats 2 med Hold Me Closer [Freebird/Warner]. Även i övrigt faller Melodifestivalens hits en eller ett par placeringar. Näst starkast är Medina som 4 med In i dimman [Giant/Warner].

Underifrån klättrar både nyheter från förra veckan, Loam & Adaam är nu 2 med Fakka ur [EMI/Universal], och nyheter: Asme går in som 8 med Bella [BL] och Robin Kadir som 9 med Inkassera (feat. C.Gambino och 23)[Asylum/Warner].

Miss Li klättrade senast från 16 till 12 med X [Pistol Packin´/Sony], nu tar den ett steg till och är 11.

Albumlistan är helt rockdominerad i toppen. Under The Hellacopters debuterar Red Hot Chili Peppers som 2 med återkomsten Unlimited Love [Warner/Warner] och Meshuggah som 3 med Immutable [Atomic Fire/Warner]. Lägg till det Ghosts och Sabatons listtoppar den senaste tiden och det var mycket länge sedan rockmusik nådde sådana positioner. För The Hellacopters är det första ettan på stora listan, 2004 kom Stockholmsbandet 2 med By The Grace of God. 

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se.

Lars Nylin