6 april 2022

Teodor Wolgers till Universal Music Publishing

Universal Music Publishing Scandinavia har skrivit avtal med den neoklassiska kompositören, producenten och multiinstrumentalisten Teodor Wolgers.

Teodor Wolgers började studera klassiskt piano vid fjorton års ålder. Åtta år senare framfördes hans symfoniorkestersverk Dreams i Berwaldhallen i Stockholm. Vid 22 års ålder blev Teodor den yngsta studenten vid Kungliga Musikhögskolan någonsin att åstadkomma det.

På sin senaste EP Our True Nature tittar Teodor på mänsklighetens tendens att agera som om vi är överlägsna naturen, även om vi alltid kommer att underordnas de enorma krafterna i den fysiska världen som omger oss, skriver Universal Music Publishing på sin hemsida. ”Ända sedan den industriella revolutionen har mänskligheten varit självutnämnd och brutal härskare över denna planet. Med en kraftig ökning av översvämningar, skogsbränder och orkaner har vi bara börjat uppleva hur planeten jorden slår tillbaka.”

Christel Valsinger