1 april 2022

Carl Sebastian Smedberg ny i Nettwerks europeiska team

Nettwerk Music Group meddelar att man adderat Carl Sebastian Smedberg till sitt team i Europa, för att fokusera på digital distribution och marknadsföring inom den nordiska marknaden. Smedberg är baserad i Oslo.

Förutom sin nya roll inom Nettwerk driver Carl Sebastian Smedberg även PR-bolaget Love Street Music, den norska festivalen Langs Akerselva och är partner i management-bolaget Blu Perspective Management.

Martin Schuhmacher, general manager för Nettwerk i Europa, säger i ett pressmeddelande:

-Vi har jobbat med Sebastian på ett par utvalda artister över tid nu och är väldigt glada över att han ansluter till Nettwerks europeiska team för att stärka vår närvaro på den nordiska marknaden.

Smedberg fortsätter:

-Det känns oerhört spännande att framöver få jobba så här tätt med ett av mina favoritskivbolag. Nettwerk har verkligen en modern syn på musikbranschen och fantastiska artister i bolaget. De andra projekten jag driver kommer fortsätta som vanligt, men denna satsning smälter väldigt fint in i det vi gör i både Love Street och Blu Perspective Management. Jag har en stark tro att detta blir en win-win för alla involverade parter.

Nettwerk Music Group grundades i Vancouver 1984. Initialt specialiserade sig bolaget på genrer som alternativ och industriell dansmusik. Bolaget blev en kraftfull aktör inom pop och rock i slutet av 1980- och 1990-talet, med skivbolags- och managementklienter som exempelvis Coldplay, Sarah McLachlan, Dido och Barenaked Ladies. Idag har bolaget kontor runt om i världen och fortsätter att nå internationella framgångar med sitt skivbolag, management och förlag. Idag representerar Nettwerk artister som Mallrat, Passenger, SYML, Vacations, KALI, Wrabel, LEISURE, Banners och även nordiska artister som Axel Flóvent (Island), Vök (Island), Slumberville (Sverige), Plàsi (Sverige/Danmark), Miki Ratsula (Finland) och Mr Little Jeans (Norge).

Lars Nylin