Förlag 15 mars 2022

Här är kompositörerna som kan vinna Riagalans musikpris

Nomineringarna till Riagalan 2022 är nu offentliga. Bland de kompositörer som har chans på priset i musikkategorin hittar vi bland annat en tidigare vinnare. 

Riagalan hyllar kreatörer inom svensk tv-produktion och arrangeras 2022 för 12:e året i rad. Kategorin ”Årets musik i programmet/programidé scripted” introducerades 2019 och delas ut  i samarbete med Stim och Musikförläggarna.

I år är följande nominerade:

En kunglig affär – av Stella Nova Film, kompositör: Jimmy Lagnefors [Songt rust Slalom]
Snabba Cash – av SF Studios, kompositör: Erik Enocksson [manus]
Tunna blå linjen – av Anagram, kompositörer: Irya Gmeyner [manus] och Martin Hederos [Playground Music Publishing]

Martin Hederos och Irya Gmeyner har vunnit en gång förut, då tillsammans med Filip Bekic ochNils Erik ”Nille” Sandberg, för tv-serien Systrar 1968 på Riagalan 2019.

Riagalans musikjury består i år av Marit Woody, operativ chef, MusikförläggarnaPatrik Sventelius, Senior Advisor Rightsholder Relations, Stim, Lisa Montan, kompositör, Niklas Strömstedt, artist och programledare och Hanna Eklöf, musikredaktör.

– Riagalans musikpris är något vi brinner för på Musikförläggarna då initiativet på ett så bra sätt visar betydelsen musiken har i film- och TV-produktioner och vikten av goda samarbeten branscherna emellan. Det blir otroligt tydligt genom juryarbetet vilken roll musiken kan spela i allt ifrån att skapa stämning till att bygga karaktärer och föra handlingen vidare. De musikskapares verk vi tagit del av i år är verkligen imponerande!  säger Marit Woody på Musikförläggarna.

Galan arrangeras av Film&TV-produceneterna och äger rum den 17 maj på Cirkus i Stockholm.

Christel Valsinger